Sunday, November 6, 2011

Happy Baking: Almond Sablès


Hello again. Did you have a nice weekend?
Wow, the first week of November was still quite warm for us, up to 18 degrees. So lets enjoy the autumn.
However, in three weeks it's the first  Advent and the beginning of November my mom and I always start a marathon cookie-baking: D. So we've started to bake and set ourselves: there should be at least 20 different varieties. I'll post all varieties and recipes for you.

Here is my first grade: Almond Sables
* 200 grams of soft butter
* 50 grams of sugar,
* 1 egg,
* 1 teaspoon cognac,
* 1 teaspoon vanilla sugar and
* Pinch of salt until foamy.
* 50 grams of peeled chopped almonds,
* 50 grams of powdered sugar and
* 250 grams of flour mix and mix with the egg mixture into a smooth dough. The dough and refrigerate two hours.
Preheat the oven. Roll out the dough, cut out, lie down on the sheet and brush with egg yolk. In the middle put a peeled almond. In the oven at 175 degrees 10-12 minutes.

I wish you a good start into this week and happy baking ;-)

Hello again. Hattet Ihr ein schönes Wochenende?
Wow, die erste Novemberwoche war noch ganz schön warm bei uns, bis zu 18 Grad. So lässt sich der Herbst echt genießen. 
Allerdings ist in drei Wochen der erste Advent und meine Mama und ich starten Anfang November immer einen Plätzchen-Back-Marathon :D. Also haben wir schon angefangen zu backen und uns vorgenommen: es sollen mindestens 20 verschiedene Sorten sein. Ich werde Euch natürlich alle Sorten und Rezepte posten. 

Hier also meine erste Sorte: Mandel-Sablès
* 200 Gramm weiche Butter mit
* 50 Gramm Puderzucker,
* 1 Ei,
* 1 Teelöffel Cognac,
* 1 Teelöffel Vanillezucker und
* etwas Salz schaumig schlagen.
* 50 Gramm geschälte gemahlene Mandeln,
* 50 Gramm Puderzucker und 
* 250 Gramm Mehl mischen und mit der Eimasse zu einem glatten Teig verkneten. Den Teig zwei Stunden kühl stellen. 
Den Backofen vorheizen. Den Teig ausrollen, ausstechen, aufs Blech legen und mit Eigelb bestreichen. In die Mitte eine geschälte Mandel setzen. Im Ofen bei 175 Grad 10-12 Minuten backen. 

Ich wünsche Euch einen guten Start in diese Woche und frohes Backen ;-)









2 comments:

  1. ciao,

    I'll add to my personale recipe's book !

    in the previous post you were so chic in pied de poule

    ave

    ReplyDelete

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